SpäťÚvod / O sushi

O sushi

História sushi siaha až do 7. storočia - toto tradičné japonské jedlo má svoje korene v Číne, ale najväčšiu popularitu získalo až v Japonsku.. Pôvodne sa ryža používala len na konzervovanie surovej ryby a pri samotnej konzumácii ryby sa ryža vyhadzovala. Keďže išlo o náročnú dlhotrvajúcu prípravu, začali do ryže pridávať octovú omáčku a takto upravená ryža sa stala hlavnou ingredienciou. Dnešná forma sushi s obsahom surovej ryby sa stala veľmi obľúbenou pre jej rýchlu prípravu a čerstvosť. 

Tradičné sushi zo surovej ryby a ryže je skvelá zdravá pochúťka, ktorá je bohatá na proteíny, karbohydráty, tuky, vitamíny, minerály a má vysoký obsah omega 3 mastných kyselín. Táto zdravá delikatesa je ľahko stráviteľná s nízkou kalorickou hodnotou. Existuje viac druhov sushi, ktoré sa odlišujú rôznymi náplňami, koreninami, ingredianciami a rôznorodou kombináciou rozličných chutí. Poznáme aj sushi, v ktorých sa surová ryba nahrádza morskými plodmi alebo mäsom.

Sushi môžete konzumovať ako snack, predjedlo, alebo hlavné jedlo.